Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa potvrdila petu poziciju na tržištu Srbije

07 May 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa / Uniqa osiguranje / Uniqa grupa /

Uniqa potvrdila petu poziciju na tržištu Srbije

Izvor: Uniqa

To znači da je sa skokom od 8,1% u odnosu na 2017. kompanija zabeležila veći rast od rasta tržišta osiguranja, koji je iznosio 7,3%. Uniqa je u prethodnoj godini u obe kompanije ostvarila ukupno 308 miliona dinara dobiti.
 
Sa premijom od 1,95 milijardi dinara i tržištnim učešćem od 8,2% kompanija je u prethodnoj godini zauzela 5. poziciju u životnom osiguranju, dok se sa 3,95 milijardi dinara premije i 5,2% učešća našla na 6. poziciji tržišta neživotnog osiguranja. Ukoliko se posmatraju samo dobrovoljne vrste neživotnih osiguranja Uniqa je i u 2018. godini sa 8,93% učešća zadržala 5. poziciju i na tržištu neživotnih osiguranja.
 
Uniqa nastavlja strategiju rasta usmerenu na dobrovoljna osiguranja i poboljšanje servisa i usluge ka klijentima. Iz tog razloga, ulaganjem u nove tehnologije i proizvode zabeležen je rekordan rast onlajn prodaje za više od 60% i napredak u svim vrstama osiguranja. Najznačajniji rast ostvaren je u prodaji putnog osiguranja sa kojim je putovalo više od 300.000 građana Srbije i dupliranje prodaje osiguranja domaćinstva u poslednja 2 meseca prethodne godine.
 
U prethodnoj godini prva i jedina na tržištu obezbedila je besplatan Viber broj korisnicima putnog osiguranja, online plaćanje rata osiguranja, kao i Video- procenu šteta. Pored putnog, omogućena je i online prodaja osiguranja domaćinstva, kao i Pomoći na putu. Prodajna mreža Kompanije je dodatno proširena i kroz nju se sada granaju 43 poslovnice, šest generalnih agencija i 15 mobilnih kancelarija širom Srbije.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?