Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa potvrdila peto mesto na tržištu osiguranja u Srbiji prošle godine

22 Jun 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa osiguranje / Uniqa grupa / Uniqa /

Uniqa potvrdila peto mesto na tržištu osiguranja u Srbiji prošle godine

Izvor: Uniqa

Prema izveštaju Narodne banke Srbije, objavljenom 13. aprila 2018, Uniqa osiguranje je u 2017. godini sa premijom od 1,76 milijardi dinara u životnom osiguranju i tržištnim učešćem od 7,75% zauzelo 4. poziciju. Do toga je dovela strategija organskog rasta i fokus na dugoročne ugovore sa godišnjim i/ili ispod godišnjim načinom plaćanja.
 
Ukupno na tržištu neživotnog osiguranja, sa premijom od 3,7 milijardi dinara ostvarenom u 2017. godini,  Uniqa zauzima stabilnu 6. poziciju sa 5,26% tržišnog učešća. Ako bi se izuzelo osiguranje od autoodgovornosti, koje nije u fokusu poslovanja kompanije (0,4% tržišnog učešća), UNIQA je i u 2017. godini zadržala 5. poziciju sa tržišnim učešćem od 9,19%
 
Ukupni rezultati poslovanja u obe kompanije, na kraju 2017. godine ukazuju da se dugogodišnji trend uspešnog poslovanja nastavlja. Organski rast u profitabilnim segmentima kojim se obezbeđuje stabilnost, kako za klijente, tako i za poslovne partnere, nastavljen je i tokom 2017 godine pa je tako najveći rast ostvaren je na polju kasko osiguranja  od 24%, kao i osiguranja od nezgode od 6%.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?