Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa pokrenula video procenu štete

27 Sep 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa / Uniqa osiguranje / Uniqa grupa / Video procena štete /

Uniqa pokrenula video procenu štete

Izvor: Uniqa osiguranje

Upotreba Video procene štete ne zahteva dodatno skidanje aplikacija, ni opterećenje memorije, a za korišćenje su dovoljni mobilni telefon ili tablet kao i dobra internet veza. „Nakon što prijavi štetu telefonom i pošalje dokumentaciju e-mail-om, klijent dogovara termin i dobija link za pristup video-razgovoru sa proceniteljem Uniqa osiguranja. Tokom procesa, koji traje između 10 i 15 minuta, procenitelj usmerava korisnika da zajedno snime oštećenu imovinu ili vozilo i, ako je to neophodno, razmene dodatnu dokumentaciju. Važno je napomenuti da klijent video proceni pristupa iz svog doma ili sa parkinga, u terminu koji mu najviše odgovara. Sve se obavlja u jednom aktu i u potpunosti online, bez fizičkog susreta sa proceniteljem ili odlaska u poslovnicu. Nakon što je procena završena, a dokumentacija kompletna, klijent može očekivati isplatu u roku od samo 2 dana", ističe Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog odbora Uniqa osiguranja.
 
Inače, klasičan proces procene i isplate štete koji zahteva prijavu štete, pfizičko rilaganje dokumentacije i fizičko prisustvo procenitelja koji utvrđuje obim nastale štete, ostaje i dalje na raspolaganju klijentima Uniqa osiguranja. 
 
 „Isplata štete je veliki test i prilika da kompanije opravdaju poverenje koje su im klijenti ukazali prilikom sklapanja polise. Zbog toga smo uložili veliki trud da, oslanjajući se na moderne tehnologije, postojeće složene procedure transformišemo i podredimo ih potrebama korisnika. Cilj nam nije bio samo da budemo prvi, već da klijentima osiguramo veći komfor, uštedimo njihovo vreme i omogućimo im ekspresnu isplatu, kako bi što pre mogli sanirati štetu nastalu na imovini ili vozilima. Rezultat našeg pionirskog poduhvata je superioran servis, potpuno jedinstven za naše tržište, region, ali i celu Uniqa grupu koja posluje u 18 zemalja vurope. Video procena šteta štedi i vreme naših zaposlenih, a mogućnost zloupotrebe svodi na minimum, jer se odvija u realnom vremenu. Kao takva, najbolji je primjer digitalne transformacije poslovanja kojem težimo", navela je Gordana Bukumirić.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?