Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa ostvarila pozitivan rezultat u prvoj polovini godine

21 Aug 2020 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa osiguranje / Uniqa Grupa /

Uniqa ostvarila pozitivan rezultat u prvoj polovini godine

Izvor: Uniqa

Troškovi zbog Covid-19 bili su najviši u imovinskom i osiguranju nezgode i u prvoj polovini godine iznosili su 90 miliona evra. Uprkos tome, kombinovani koeficijent poboljšan je na 96,7%  u odnosu na prvu polovinu 2019. godine kada je iznosio 97,3%. 
 
Tokom prve polovine godine zarada pre oporezivanja iznosila je ukupno 55,4 miliona evra zbog negativnog rezultata u prvom tromesečju od 14 miliona evra. Obnovljeni snažni doprinos međunarodnih podružnica Grupe u srednjoj i istočnoj Evropi bio je vrlo dobar i iznosio je 46 miliona evra.
 
Koeficijent solventnosti kapitala od 204% trenutno znatno prelazi definisani ciljni opseg od 155% do 190%. Otkup podružnica AXA-e u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj odvija se prema planu. Sredstva za kupovinu osigurana su početkom jula 2020. godine, a regulatorno odobrenje u dotičnim zemljama još uvek je u toku pre nego što se transakcija može zatvoriti, što je zakazano za četvrto tromesečje. Nakon dovršetka akvizicije, Uniqa će rasti za oko 5 miliona kupaca, 2.100 zaposlenih i 800 miliona evra premije godišnje, i popeti se sa broja 7 na broj 5 u srednjoj i istočnoj Europi. 
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?