Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa ostvarila gotovo 141 milion evra dobiti u prvoj polovini godine

27 Aug 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa osiguranje / Uniqa grupa / Uniqa / promoteri / vaterpolo /

Uniqa ostvarila gotovo 141 milion evra dobiti u prvoj polovini godine

Izvor: Uniqa

U skladu sa strategijom Uniqa grupe, obračunata bruto premija u imovinskim osiguranjima i osiguranju nezgode povećana je za više od 4,5% u prvih 6 meseci 2018.godine, što je i više od očekivanog. Zadovoljavajuće je što je ovaj značajan rast bio podstaknut "core" tržištima i to sa Austrijom gde je taj segment osiguranja rastao 4,5% dok je i region Cetralne i Istočne Evrope zabeležio rast od 7,8%. Glavni pokretači na oba tržišta bili su osiguranje motornih vozila i imovinsko osiguranje. Sa druge strane, premija u životnim osiguranjima pala je 11% zbog planiranog smanjenja jednokratnih uplata premija osiguranja života. Posao sa zdravstvenim osiguranjima, sa druge strane, bio je vrlo stabilan, razvijajući se sa očekivanim rastom od 5,1%. Bruto dobit Uniqa grupe bila je 47,5% veća i iznosila je 140,8 miliona evra. U ove parametre uključena je jednokratna zarada od prodaje udela u Casinos Austria Aktiengesellschaft, što je generisalo 47,4 miliona evra prihoda.
 
Za ovu celu finansijsku godinu, Uniqa očekuje rast premije za imovinu i nezgodu od najmanje 2% te porast premije u zdravstvenom osiguranju za više od 3%. S obzirom na svesno smanjenje jednokratnih premija životnog osiguranja u Centralnoj i Istočnoj Evropi i ograničenje kupaca u pogledu tradicionalnog životnog osiguranja u Austriji, očekuje se niža premija životnog osiguranja. U 2018. godini, u celini, Uniqa očekuje umereno smanjenje ukupnog premijskog volumena od oko 1%. Uniqa naglašava da je 2016. godine započela veliki investicioni program i ulaže oko 500 miliona evra u redizajniranje poslovnog modela i razvijanje potrebnih kompetencija osoblja i IT sistema, te če ova značajna investicija u budućnost nastaviti da utičei na dobit grupe pre oporezivanja.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?