Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa osiguranje donirala 250000 dinara svratištu za decu

26 Dec 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa / Uniqa osiguranje / Uniqa grupa /

Uniqa osiguranje donirala 250000 dinara svratištu za decu

Izvor: Uniqa osiguranje

Pored novčane donacije, delfini su obradovali štićenike Svratišta za decu uzrasta od pet do 15 godina novogodišnjim paketićima koje su prikupili zaposleni u Uniqa osiguranju.
 
„Mališani iz Svratišta su svakodnevno izloženi višestrukim rizicima. Zbog toga im je potrebno još više pažnje, više ljubavi i brige, i čvrst oslonac, kako bi mogli da prekinu krug siromaštva, života i rada na ulici. Nadamo se da će naša donacija osnažiti kapacitete Svratišta za decu i da će pomoći u razvoju ključnog programa za dobrobit njihovih štićenika – ranog obrazovanja“, istakla je Gordana Bukumirić, predsednica Izvršnog odbora Uniqa osiguranja.
 
Mina Lukić, koordinatorka Svratišta za decu istakla je da se Svratišta nalaze na dve lokacije u Beogradu, i ih tokom zime da dnevnom nivou poseti oko 80 dečaka i devojčica. Ovaj broj varira od dana do dana i zavisi od vremenski uslova i doba godine.
 
Uniqa osiguranje je od osnivanja do danas investiralo oko 90 miliona dinara u projekte društvene odgovornosti i pomoglo više od 20 institucija za zdravstvenu negu, prihvat, brigu i edukaciju najugroženije dece širom Srbije.
 
Svratište za decu, osnovano je 2007. godine i predstavlja sigurno okruženje koje odgovara na potrebe dece koja rade na ulici – neguje njihov psihosocijalni razvoj obezbeđujući im redovne, nutritivno izbalansirane obroke, čistu odeću i obuću, kao i podršku tokom obrazovanja i uključivanja u obrazovni sistem. Dečaci i devojčice koji dolaze u Svratište učestvuju u različitim kreativnim, edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima, a ovo mesto im pomaže da se uključuje u sistem i postanu ravnopravni članovi društva.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?