Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa kupila poslovanje Axa osiguranja u 3 države za milijardu evra

08 Feb 2020 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa / Uniqa osiguranje / Uniqa Grupa / Axa / Axa osiguranje / Axa Grupa /

Uniqa kupila poslovanje Axa osiguranja u 3 države za milijardu evra

Izvor: Uniqa osiguranje

Uniqa je potvrdila da je postigla sporazum sa francuskom AXA Grupom o preuzimanju njihovog poslovanja u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj.
 
Izvršni direktor Uniqa Grupe Andreas Brandstetter rekao je: „Mi smo već dugo svesni kompanija AXA Grupe; izvrsno se uklapaju u našu dugoročnu strategiju. Njihova snažna usresređenost na profitabilno maloprodajno poslovanje i uravnoteženi miks proizvoda dopunjuju naše postojeće poslovanje čime postajemo broj 5 u rastućem regionu srednje i istočne Evrope."
 
Privrede Poljske, Češke i Slovačke u posljednjih nekoliko godina imaju dobre performanse, sa stopama rasta u proseku od 3% u posljednjoj deceniji. "Naša analiza pokazuje da će se rast nastaviti i dugoročno ostati znatno veći od Austrije. Ova akvizicija stoga predstavlja ulaganje u održivi i trajni rast “, rekao je Brandstetter. Tako da, dok će austrijsko tržište osiguranja, po prognozi, rasti 1,5% sledeće godine, očekivanja za Poljsku, Češku i Slovačku su znatno veća i iznose 6,2%, 6,8%, odnosno 2,7%.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?