Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa kompletirala akviziciju AXA osiguranja u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj

20 Oct 2020 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa / Uniqa osiguranje / Uniqa Grupa / AXA / AXA osiguranje /

Uniqa kompletirala akviziciju AXA osiguranja u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj

Izvor: Uniqa osiguranje

Važno je napomenuti da je proteklih godina AXA grupa prodala svoje poslovanje VIG grupaciji u Mađarskoj (2015.), Srbiji (2016.) i Rumuniji (2017.). 
 
Istovremeno su azerbejdžanski poslovi prodati Elkhan GARIBLI-u (2018.), dok su ukrajinski postali deo FAIRFAX Financial Holdings (2019.).
 
Austrijska Uniqa je platila cenu od milijardu evra za ove 3 kompanije što je ujedno i najveća akvizicija u istoriji Uniqa Insurance Group AG i najveća akvizicija do sada u austrijskoj industriji osiguranja u regionu centralne i istočne Evrope (CEE). Nakon što su izdata sva potrebna odobrenja, transakcija je formalno dovršena. Uprkos složenoj situaciji i važećim ograničenjima putovanja, zatvaranje transakcije je sprovedeno u roku od 8 meseci .
 
Ovom akvizicijom Uniqa jača svoju tržišnu poziciju na visoko konkurentnim tržištima rasta u regionu CEE. Ne samo u Poljskoj, već i u Češkoj i Slovačkoj, Uniqa Grupa sada zauzima top 5 mesto i time održivo povećava svoje tržište i prisutnost brenda u celom regionu CEE. 5 miliona novih kupaca sa premiom od 800 miliona evra povećalo je bazu kupaca Uniqa Grupe na više od 15 miliona.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?