Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa donirala NURDORu pola miliona dinara

20 Jan 2020 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa osiguranje / Uniqa Grupa / NURDOR / Humanitarna pomoć / Roditeljska kuća /

Uniqa donirala NURDORu pola miliona dinara

Izvor: Uniqa osiguranje

Ovaj objekat služiće za smeštaj i brigu o mališanima obolelim od malignih bolesti i njihovim porodicama koje su prinuđene da zbog lečenja dođu u Beograd. U planu je da u budućoj kući bude mesta za 20 porodica.
 
Kampanja „Pruži korak“ okupila je veliki broj kompanija-donatora i ogroman broj korisnika, kako iz Srbije, tako i van nje. U jednom trenutku aplikacija “Pruži korak” imala je više od 520.000 aktivnih korisnika. Kroz aplikaciju sredstva su sakupljana tako što su građani pešačili i brojali svoje pređene korake-kilometre, a društveno odgovorne kompanije su korake unovčavale i po formuli jedan pređeni kilometar = 10 dinara, uplaćivale “kilometražu”  NURDOR-u kao donaciju.
 
Kampanju „Pruži korak“ pokrenuli su Tamara Klarić i Bogdan Stevanović, aktivisti NURDOR-a, koji su od 19. do 26. septembra pešačili od Niša do Beograda, 256 kilometara, kako bi prikupili sredstva za izgradnju nove NURDOR roditeljske kuće. Sa idejom da ličnim primerom motivišu druge da se uključe skrenuli su pažnju javnosti na rad NURDOR-a i promovisali društveno odgovornu aplikaciju za mobilne telefone „Pruži korak“.
 
„„Pruži korak” je prva kampanja ove vrste u Srbiji, koja je rezultirala ukupnom donacijom nešto većom od 56 miliona dinara i dovela do toga da, prema našim saznanjima, Srbija postane prva država čiji su građani i prijatelji dobre volje prepešačili obim planete Zemlje u humanitarne svrhe“, kažu iz Uniqa osiguranja.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?