Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Uniqa Grupa potvrdila visok rejting sa stabilnim izgledima

22 Dec 2020 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Uniqa / Uniqa osiguranje / Uniqa Grupa /

Uniqa Grupa potvrdila visok rejting sa stabilnim izgledima

Izvor: Uniqa

S&P ocenjuje Uniqa profil poslovnog rizika snažnim, ističući njenu snažnu poziciju u Austriji i dobru poziciju u Srednjoj i Istočnoj Evropi koja se dodatno poboljšala nakon akvizicije AXA kompanija u regionu. Pored toga, S&P pretpostavlja da će Uniqa uspešno nastaviti sa rastom u narednih nekoliko godina s obzirom na svoju snažnu konkurentsku poziciju, dobro uspostavljen prodajni kapacitet i diverzifikovan poslovni portfelj, bez obzira na izazovne uslove uzrokovane pandemijom koronavirusa i oslabljenom privredom.

Uz ovo, S&P i dalje profil finansijskog rizika Uniqa Grupe ocenjuje jakim. Rejting agencija naglašava solidnu adekvatnost kapitala Uniqa Grupe. On ostaje na izvanrednom „AAA“ nivou u S&P kapitalnom modelu, čak i nakon akvizicije AXA kompanija. Na osnovu toga, profil rizika Uniqa Grupe kreće se od uravnoteženog, raznolikog i stabilnog investicionog portfelja do konzervativne strategije reosiguranja. Po mišljenju S&P, Uniqa sledi konzervativnu investicionu strategiju, koja se ogleda u činjenici da Uniqa investicije u proseku imaju kreditni rejting „A“.
 
S&P ocenjuje likvidnost Uniqa grupe kao izuzetnu i shodno tome očekuje da Grupa može izdržati bilo kakav ozbiljan pritisak likvidnosti. Na kraju, S&P smatra da će Uniqa tokom iduće dve godine održati svoju procenu kapitala i dobiti na visokom nivou.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?