Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

U Srbiji je osigurano svega 7 odsto nekretnina

26 Jul 2018 Komentara (0)Osiguranje / Osiguranje imovine / Osiguranje od elementarnih nepogoda / Osiguranje kuća i stanova / Osiguranje vozila / Osiguranje u poljoprivredi / Osiguranje u privredi /

U Srbiji je osigurano svega 7 odsto nekretnina

Izvor: TANJUG

Podaci Ministarstva poljoprivrede pokazuju da su poslednje vremenske nepogode pogodile 21 lokalnu samoupravu, a oštećeni su stambeni objekti, poljoprivredno zemljište, prevozna sredstva, javna infrastruktura...... Uprkos tome, srpski poljoprivrednici osigurali su samo 10,5% svog zemljišta, a taj procenat je nešto veći u voćarstvu i povrtlarstvu.
 
Slična situacija je i sa osiguranjem kuća, što su pokazale i dosadašnje krizne situacije izazvane poplavama, gde je utvrđeno da ni 10% poplavljenih kuća nije imalo polisu osiguranja. Prema procenama, imovinu u Srbiji osigurava manje od 7% stanovništva, a u ovaj procenat uračunavaju se i sve one kategorije fizičkih i pravnih lica za koje je sklapanje ovakvih osiguranja obavezujuće.
 
Nakon poplava iz 2014. godine, kada je šteta iznosila oko 1,7 milijardi evra, primetan je trend povećanja broja zaključrnih polisa osiguranja imovine u našoj zemlji, ali je to i dalje na niskom nivou u odnosu na praksu u svetu.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?