Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav želi preuzeti albanski INSIG

25 Feb 2016 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Triglav osiguranje / Triglav / Triglav Grupa / Zavarovalnica Triglav /

Triglav želi preuzeti albanski INSIG
 
"U skladu s javno objavljenom strategijom, Triglav grupa je u potrazi za mogućnostima za dalji rast i razvoj u regionu, organski kao i kroz potencijalne akvizicije odabranih konkurenata. Konkretne aktivnosti na tom polju ne možemo komentarisati", ističu iz Triglava.
 
Već neko vreme se zna da su ciljna tržišta Triglava jugoistočna Europa, gde je osiguravajuće društvo sada među vodećim osiguravajućim grupama.
 
Podsetimo, Ministarstvo za ekonomski razvoj i ministarstvo finansija Republike Albanije objavilo je prodaju albanskog osiguravajućeg društva INSIG, koje je u 100% državnom vlasništvu.  Traženi početni iznos je 15,3 miliona evra, dok se prema zakonu bira ponuđač sa najvećom ponudom. Rok za dostavu ponude je 10. mart 2016. godine, a domaće i strane firme mogu dobiti tendersku dokumentaciju i detaljne uslove prodaje, te bilans firme za poslednje 3 godine do 9. mart 2016. godine, kod albanskog Ministarstva finansija. 
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?