Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav uvećao dobit za 16 odsto u prošloj godini

06 Mar 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Triglav / Triglav osiguranje / Triglav grupa /

Triglav uvećao dobit za 16 odsto u prošloj godini

Izvor: Triglav

Prema nerevidiranim podacima, Grupa je takođe povećala dobit pre oporezivanja, i to za 15%, na 97,5 miliona evra, što je iznad planiranog, navode iz Zavarovalnice Triglav u prvoj informaciji o prošlogodišnjem poslovanju. Ovo je  uglavnom rezultat visokog rasta premija osiguranja, povoljnih potraživanja i određenih jednokratnih događaja, posebno u poslednjem tromesečju 2018. godine.
 
U isto vreme matična kompanija je ostvarila dobit pre oporezivanja od 78,5 miliona evra, što je povećanje od 6%, odnosno neto dobit od 65,5 miliona evra, što je 5% više nego u 2017. godini. Ovo je četvrta godina za redom u kojoj Triglav Grupa beleži rast premije.
 
Zavarovalnica Triglav je najavila da će revidirane prošlogodišnje rezultate objaviti 29.marta, a skupština akcionara koja će se odlučivati o raspodeli dobiti zakazana je za 25.april. Analitičari očekuju da će se dividenda kretati na nivou od 2,5 evra bruto po akciji, što bi značilo odličan dividendni prinos od 7,2%. Stoga se očekuje nastavak kupovnog pritisaka na akcije Triglava sve do datuma kad je planiran istek prava na dividendu, a to je 12. jun 2019.godine. 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?