Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav ostvario rast premije u prvom tromesečju

20 May 2021 Komentara (0)Novosti / Novosit iz osiguranja / Triglav / Triglav osiguranje / Triglav Grupa /

Triglav ostvario rast premije u prvom tromesečju

Izvor: Triglav

Dobit pre oporezivanja za ovo tromesječje iznosila je 31,8 miliona evra i bila je 21% veća u odnosu na isti period prošle godine i 6% veća nego u godini pre pandemije Covid-19 (prvo tromesečje 2019. godine). Grupa procenjuje da će, uzimajući u obzir predviđene uslove poslovanja, do kraja godine ostvariti godišnju dobit u planiranom rasponu.
 
Grupa je postigla rast na gotovo svim tržištima, u Sloveniji je iznosio 5% i bio je iznad tržišnog rasta, dok je van Slovenije iznosio 11%. Premija se povećala u sva tri segmenta osiguranja, odnosno 9% u segmentu imovinskih osiguranja i po 1% u segmentima zdravstvenih, životnih i penzionih osiguranja. Dostavljeni odštetni zahtevi u prva 3 meseca ove godine bili su manjeg obima. Grupa je obračunala 171,3 miliona evra bruto potraživanja odštenih zahteva ili 4% manje, što se takođe može pripisati činjenici da su, za razliku od prošle godine, prva 3 meseca ove godine prošla bez većih, masovnih odštetnih zahteva.
 
Kombinovni koeficijent Triglav Grupe je ostvario povoljnu vrednost od 87,9%.
 
Krajem marta Grupa je upravljala sa 1.307,7 miliona evra sredstava klijenata u investicionim fondovima i kroz individualno upravljanje putem društva Triglav Skladi. U odnosu na kraj 2020. godine, obim se povećao za 13%, što je rezultat neto priliva i uslova na tržištima kapitala.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?