Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav osiguranje u prvom tromesečju poslovalo profitabilno i u znaku rasta premije

22 May 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Triglav / Triglav osiguranje / Triglav grupa /

Triglav osiguranje u prvom tromesečju poslovalo profitabilno i u znaku rasta premije
Izvor: Triglav osiguranje
 
Neto dobit Triglav grupe iznosi 22,3 miliona evra (u istom periodu prošle godine je iznosio 22,6 miliona evra), dobit pre oporezivanja iznosi 25,5 miliona (u poređenju sa prošlom godinom kada je iznosila 28,2 miliona evra).
 
Rast premija je ostvarwn na svim tržištima i na sva 3 segmenta osiguranja. Fakturisana konsolidovana premija osiguranja i saosiguranja iznosi 281 milion evra, što je za 22 miliona odnosno za 8% više no u istom periodu lani. Rast premije osiguranja ostvaren je u svim poslovnim segmentima osiguravajuće delatnosti Triglav grupe. U najvećem segmentu, u neživotnim osiguranjima, premija se povećala za 8%, u segmentu zdravstvenih osiguranja za 13%. Ove godine je zabeležen i poboljšani trend kod premija životnih osiguranja i ostvaren je rast od čak 10%. Dobar rezultat posledica je uspešnog zadržavanja sredstava iz polisa doživljenja i viših uplata premije. 
 
Rast premija ostvaren je na svih tržištima. U Sloveniji je Zavarovalnica Triglav fakturisala za 8% više premije nego prethodne godine u istom periodu, a druge dve osiguravajuće kuće Triglav, Zdravstvena zavarovalnica i Skupna pokojninska družba, ostvarile su rast premija od 13% odnosno od 1%. Prosečni rast premija na tržištima van Slovenije iznosio je 15%, a najveći rast ostvaren je na srpskom tržištu. 
 
U prvom kvartalu 2017. godine Triglav osiguranje Beograd ostvarilo je rast ukupne premije od 38% (obračunato u evrima) u odnosu na isti period u prethodnoj godini. Segment neživotnih osiguranja zabeležio je rast u evrima od 29%, dok je rast premije imovinskih, bez automobilskih osiguranja, na nivou od čak 41%. Izuzetno visok rast, u prva 3 meseca ove godine društvo je zabeležilo u delu životnih osiguranja, i to pre svega zahvaljujući odličnom razvoju banko kanala. Društvo nastavlja rast i u segmentu dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. U poređenju sa istim periodom prethodne godine, Triglav osiguranje Srbija zadržalo je učešće na tržištu osiguranja od 4,7%, i ostalo na petoj poziciji od ukupno 19 osiguravajućih društava u Srbiji.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?