Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav isplaćuje dividendu

30 May 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Triglav / Triglav osiguranje / Triglav grupa /

Triglav isplaćuje dividendu

Izvor: Triglav osiguranje

Usvojeni predlog podele bilansne dobiti Zavarovalnice uzima u obzir postojeće i očekivano kretanje adekvatnosti kapitala Grupe prema kapitalnim modelima S&P i Solventnost II kao i prema smernicama Triglav grupe. Uprava i Nadzorni odbor upoznali su akcionare sa godišnjim izveštajem Triglav grupe i Zavarovalnice Triglav za poslovnu 2016. godinu iz kod proizilazi da je Grupa uspešno očuvala finansijsku stabilnost, visoku adekvatnost kapitala i profitabilnost poslovanja.  Grupa je 2016. godinu završila s dobiti većom od planirane, zadržala je vodeću poziciju na slovenačkom tržištu i u regionu bivše Jugoslavije i već po drugi put zaredom ostvarila rast premija i dobila poboljšanje rejtinga iz "A-" na "A".
 
Zavarovalnica Triglav prošle godine je ostvarila 936 miliona evra premije što je 2% više nego 2015.godine. Čisti premijski prihodi iznosili su nešto manje od 850 miliona evra i bili su 1% veći nego godinu dana ranije. Neto dobit je ipak pala 7%, na 82,3 miliona evra što je još bilo uvek iznad plana. Dobit pre oporezivanja na nivou matičnog društva povećana je 22%, na 83,4 miliona evra. 
 
Vlasnici su na Skupštini imenovali i nove članove Nadzornog odbora, budući da 12. juna ističe mandat dosadašnjim članovima Nadzornog odbora, koji su predstavljali akcionare i za nove članove Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav kao predstavnike akcionara imenovala Natašu Damjanovič, Žigu Škerjanca, Marija Gobba, Andreja Andoljšeka i Milana Tomaževiča. Njihov mandatni period, kako je navedeno, počinje da teče 13. juna 2017.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?