Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Triglav Grupa ostvarila 8 odsto veću dobit u prvih 9 meseci ove godine

15 Nov 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Triglav / Triglav osiguranje / Triglav grupa /

Triglav Grupa ostvarila 8 odsto veću dobit u prvih 9 meseci ove godine

Izvor: Triglav osiguranje

Premijski rast je zabeležen na svim tržištima i u svim segmentima poslovanja. Obračunata bruto premija iznosila je 820,2 miliona evra na nivou grupe i bila je 6% veća u odnosu na 2017. godinu. Prosečni premijski rast na slovenačkom tržištu iznosio je 5%, a na tržištima van Slovenije 8%. Udeo premije koja je ostvarena van matičnog, slovenačkog, tržišta povećan je za 0,5% na 18,3%. Kada se radi o pojedinim poslovnim segmentima, neživotno osiguranje je poraslo 6%, životno osiguranje 1%, a zdravstveno osiguranje 10%. 
 
Kombinovani koeficijent Triglav grupe poboljšan je i na kraju trećeg kvartala iznosio je 92,4%. Sa druge strane, povrat na investicije (bez prinosa investicija osiguranika životnih osiguranja koji preuzimaju investicioni rizik) pao je 19% u poređenju sa istim razdobljem 2017. godine, što su u Triglav-u i očekivali. Triglav grupa se razvija i raste organski, međutim potencijalna preuzimanja nisu isključena ukoliko se ukaže adekvatna prilika, ističu iz grupe. Naime, ove godine je potpisan ugovor o kupovini društva Raiffeisen Mirovinsko osiguravajuće društvo na hrvatskom tržištu penzijskog osiguranja, kao i o kupovini slovenačkog društva za upravljanje ALTA Skladi, te o kupovini preostalog udela od 28,1% društva Skupna pokojninska družba, koje takođe deluje na slovenačkom tržištu dobrovoljnog dodatnog penzijskog osiguranja. 
 
Predsednik Uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar je izjavio: "Sa poslovanjem u 9 meseci ove godine smo zadovoljni, a uzimajući u obzir predviđene prilike do kraja godine, potvrđujemo svoju prognozu planiranog godišnjeg rezultata. Triglav Grupa je finansijski čvrsta, posluje profitabilno i sigurno te sa timom od preko 5100 saradnika dosledno sprovodimo razvojne aktivnosti koje smo zacrtali. Kao potvrda navedenog je i ovogodišnji visoki rejting "A" sa stabilnom srednjoročnom prognozom od strane rejting agencije S&P Global Ratings."
 
Na svojoj sednici održanoj 14.11.2018. godine Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav imenovao je Andreja Slapara za predsednika Uprave u narednom petogodišnjem mandatu. Andrej Slapar obavlja funkciju predsednika Uprave od maja 2013. godine. Njegov naredni petogodišnji mandat počinje 12.11.2019. godine. Dalje, Nadzorni odbor je prihvatio predlog predsednika Uprave i ponovo za člana Uprave Zavarovalnice Triglav imenovao Uroša Ivanca i Tadeja Čorolija. Na funkciju članova Uprave stupili su u julu 2014. godine, te naredni mandat Urošu Ivancu počinje 15.7.2019., a mandat Tadeja Čorolija stupa na snagu 30.7.2019. godine. Igor Stebernak, predsednik Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav, rekao je: "Nadzorni odbor pozitivno ocenjuje rad Uprave društva. Saradnja i međusobno poverenje Uprave i Nadzornog odbora su dobri. U ime Nadzornog odbora želim Upravi društva mnogo uspeha u postizanju strateških ciljeva Triglav Grupe."

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?