Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Samo 3 odsto poljoprivrednika osiguralo useve

28 May 2020 Komentara (0)Osiguranje imovine / osiguranje u poljoprivredi / grad / osiguranje od grada / subvencije u osigursnju poljoprivrede /

Samo 3 odsto poljoprivrednika osiguralo useve

Izvor: Tanjug

Bogićević se osvrnuo na, kako je rekao, “poražavajući podatak”, koji se odnosi na ukupan broj polisa osiguranja u Srbiji koje imaju poljoprivrednici. “Imamo poražavajuću statistiku, kada je reč o fizičkim osobama koja su osigurala svoja domaćinstva. Ona iznosi svega 3%, i to je najniže u regionu. Zato je država krenula u kampanju osmišljavanja strategije osiguravanja domaćinstava”, rekao je Bogićević.

Prema njegovim rečima, prošle godine je za 5 regiona koje najviše pogađaju vremenske nepogode, podignuto subvencionisanje premija osiguranja na 70%. Takođe, važan deo te strategije je nabavljanje protivgradnih mreža, ali i modernizacija protivgradne zaštite. Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić je rekao da je prošle nedelje ovaj kraj pretrpeo značajne štete od grada.
 
“Pogođeno je 11 naseljenih mesta, preko 1.000 hektara, a neka preliminirna procenjena šteta iznosi oko 200 miliona dinara. I pored toga što su protivgradne stanice reagovale ispalivši rakete, količina gradonosnih oblaka je bila velika, i pričinjena je velika šteta u voćarstvu, vinogradarstvu ali i povrtarstvu”, rekao je Ćirić.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?