Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Regionalna konferencija: Povećanje prodaje osiguranja u postojećim ekonomskim uslovima

20 Aug 2019 Komentara (0)Povećanje prodaje osiguranja / Regionalna konferencija / Prodaja osiguranja /

Regionalna konferencija: Povećanje prodaje osiguranja u postojećim ekonomskim uslovima

Izvor: sveoosiguranju.rs

U poslednjih 15 godina ukupna premija osiguranja u Srbiji se jedva udvostručila, iako je prognozirano da će Srbija biti najbrže rastuće tržište u ovom delu sveta. Prema procenama aktuara, ako se izuzmu obavezne polise osiguranja od autoodgovornosti, manje od 20% stanovništva u Srbiji ima neku polisu osiguranja. Da li je uzrok samo slaba platežna moć stanovništva, da li postoji mogućnost osavremenjavanja prodajnih alata samo su neka od pitanja o kojem će se raspravljati na konferenciji. 

Konferenciju će otvoriti viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović, nakon čega sledi panel na kojem će uzeti učešće predsednici Izvršnih odbora 5 vodećih osiguravajućih društava u Srbiji: Mirko Petrović, predsednik IO Dunav osiguranja, Dragan Filipović, predsednik IO Generali osiguranja, Giorgio Marchegiani, predsednik IO DDOR osiguranja Novi Sad, Zoran Blagojević, predsjednik IO Wiener Stadtische osiguranja i Gordana Bukumirić, predsednica IO Uniqa osiguranja. Nakon panela sledi niz predavanja kompetentnih stručnjaka u oblasti unapređenja prodaje, novih prodajnih tehnika i alata i primene novih tehnoloških dostignuća u prodaji osiguranja.
 
Jedan od predavača je i Smiljan Mori, vlasnik jedne od najuspešnijih prodajnih mreža u Sloveniji, SmartMoney, dok će o ulozi online prodaje i društvenih mreža govoriti Miloš Mamula, osnivač portala Osiguranik.com koji je deo Infostud Grupe, zatim Goran Tintor, suosnivač kompanije Data Do, će ukazati na značaj upotrebe i analize podataka za prodaju osiguranja, ali i na zakonske odredbe o prikupljanju podatka o potencijalnim klijentima (GDPR). Lukas Oliver Pavić, član Uprave za prodaju Allianz Croatia, govoriće o prednostima unakrsne prodaje na osnovu regionalnih iskustava dok će Josip Tvrtković, CEO Valicon Hrvatska, ukazati na ulogu neuromarketinga u prodaji osiguranja. 
 
Poseban segment konferencije čine gosti iznenađenja koji će se baviti temom Milenijalaca i njihovih potreba, kao i teme posvećene digitalnoj transformaciji i veštačkoj inteligenciji, ali i gorućem problemu zapošljavanja kvalitetnih kadrova u prodaji. 
 
Konferencija je namenjena osiguravajućim društvima, posrednicima i zastupnicima u osiguranju kao i ostalim finansijskim institucijama koje se bave prodajom osiguranja, IT kompanijama, HR agencijama i HR ekspertima, konsultantskih kućama, a više informacija možete pronaći na sajtu konferencije.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?