Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Rast Wiener Städtsiche osiguranja

06 Dec 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group /

Rast Wiener Städtsiche osiguranja

Izvor: Wiener Städtsiche osiguranje - Komercijalni sadržaj

Dobar poslovni rezultat u prvih 9 meseci godine upotpunjen je rastom profita od preko 15%. Tržišno učešće kompanije je uvećano na 11,38% čime je učvršćena pozicija broj četiri sa tendencijom daljeg rasta u narednom periodu.
 
Na rast premije Wiener Städtische osiguranja, veći od rasta ukupnog tržišta, najviše je uticao odličan rezultat u neživotnom osiguranju, gde je premija povećana za 19,8% u odnosu na isti period prošle godine. Uspon u ovom delu postignut je zahvaljujući odličnom radu tokom cele godine, a posledica je i uspešnog pripajanja AXA kompanija, završenog 2017. Po vrstama osiguranja, najveći rast zabeležen je u dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju 53%, osiguranje kreditnih potraživanja poraslo je 25,8%, kasko 23,17%, a posebno impresivan bio je porast u osiguranju imovine. Dok je celo tržište u ovom delu poraslo 2,9%, Wiener Städtische osiguranje ostvarilo je povećanje od 16,9%.
 
Snažan rast VIG-a u III kvartalu
 
Vienna Insurance grupa (VIG), matična kompanija Wiener Städtische osiguranja, nastavila je trend stabilnog rasta. Prema preliminarnim rezultatima za III kvartal, ukupna premija VIG dostigla je 7,4 milijarde evra, što je za 2,9%o više u odnosu na isti period prošle godine. Dobit grupacije povećana je za 6,4% i iznosti 352,2 miliona evra. Pozitivan rezultat kompanije doprineće ostvarenju godišnjih ciljeva, projektovanih na ostvarenje godišnje premije od 9,5 milijardi evra i dobiti u rasponu od 450 do 470 miliona evra. Stabilnost VIG-a potvrdio je i „Standard & Poor’s”, ocenivši grupaciju A+ rejtingom sa stabilnim izgledima za budućnost, čime je još jednom potvrđena dobra finansijska pozicija i velika kapitalna snaga najveće austrijske osiguravajuće kuće i vodeće kompanije za osiguranje u centralnoj i istočnoj Evropi.
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?