Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Putnici iz Srbije još uvek ne kupuju polise putnog osiguranja srazmerno broju putovanja u inostranstvo

21 May 2018 Komentara (0)Putno osiguranje / Besplatno osiguranje u insotranstvu / PZO / Putno zdravstveno osiguranje / Međunarodni ugovor o socijalnom osiguranju / Zdravstveno osiguranje / Naplata osiguranja / Putno osiguranje / RFZO /

Putnici iz Srbije još uvek ne kupuju polise putnog osiguranja srazmerno broju putovanja u inostranstvo
Verujem da se svi možemo saglasiti da nas pri putovanju u inostranstvo, naročito ako putujemo sa malom decom ili ako nam takva putovana ne predstavljaju rutinu postoje brojne vanredne okolnosti koje nas mogu iznenaditi, a jedno od najčešćih i najozbiljnijih su zdravstveni problemi i povrede. Upravo iz tog razloga posedovanje polise putnog osiguranja ili potvrde  o pravu na zdravstvenu zaštitu po osnovu međudržavnih sporazuma koju izdaje Republički Fond za Zdravstveno Osiguranje (RFZO) su osnovni dokument koji moramo imati sa sobom uz putne isprave.
 
Uvek moramo imati na umu da troškovi i najjednostavnijih zdravstvenih usluga u inostranstvu mogu biti veoma skupi, posebno sa aspekta cena istih u našoj zemlji. Tako na primer, pregled u Grčkoj prosečno košta 250 evra, a u Turskoj ide i do 600 evra. Ako je potrebno zadržavanje u bolnici, taj iznos može doseći i do 400 evra u Grčkoj, odnosno čak 2.000 evra u Turskoj, i to po jednom danu! U odnosu na ove troškove, cena putnog osiguranja izgleda kao zanemarljiva stavka za koju je, u proseku i po danu boravka, potrebno izdvojiti  prosečno 1 evro po osobi. Jednom kupljena polisa putnog osiguranja tokom čitavog perioda važenja pokriva sve troškove do unapred ugovorenog iznosa, a koji je i više nego dovoljan i za mnogo složenija stanja i medicinske intervencije u vanrednim situacijama.
 
Danas se putno osiguranje može kupiti i bez odlaska u osiguravajuću kuću, odnosno online kupovinom, a sve polise kupljene na taj način potpuno su iste kao i one kupljene direktno, što dodatno pojednostavljuje i ubrzava pribavljanje putnog osiguranja, čak i u zadnji čas, pre polaska na put!
 
Takođe, putno zdravstveno osiguranje može se danas kupiti i preko RFZO. Najveći iznos koji RFZO refundira je 15.000 evra.  Putnici koji žele kupiti putno osiguranje preko RFZO-a moraju imati overenu zdravstvenu knjižicu.
 
Više o značaju putnog zdravstvenog osiguranja saznajte iz naših prethodnih objava na ovu temu.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?