Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Promena na čelu Wiener Stadtische osiguranja

08 Dec 2015 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Wiener Stadtische Osiguranje / Vienna Insurance Group / WSO / VIG /

Promena na čelu Wiener Stadtische osiguranja

Izvor: WSO

Kako se navodi u saopštenju kompanije,  Wiener Städtische osiguranje je pod rukovodstvom Branka Krstonošića prošlo put od  "greenfield" investicije pre 13 godina i prvobitno zaposlenih 6 ljudi i jedne kancelarije, do kompanije koja danas broji oko 1.200 zaposlenih u 40 poslovnica širom zemlje. Konstantan rast pod rukovodstvom Branka Krstonošića i uz podršku i iskustvo osnivača, Vienna Insurance Group-e (VIG) pozicioniralo je danas kompaniju kao ukupno četvrto osiguravajuće društvo u zemlji i drugo na tržištu životnog osiguranja. 

Na mestu predsednika Izvršnog odbora Branka Krstonošića će zameniće Zoran Blagojević, koji je u ovoj kompaniji od 2003. godine. On je od 2008. godine bio na poziciji predsednika Upravnog odbora kompanije Wiener, da bi od 2012. godine, nastavio karijeru u Wiener Stadtische osiguranju kao izvršni direktor.

Novi Izvršni odbor ove kompanije, pored Zorana Blagojevića, čine i Ljubica Vujačić i Svetlana Smiljanić, dok je novi predsednik Nadzornog odbora Wiener-a Peter Hofinger, koji će na ovu funkciju stupiti početkom 2016. godine.

Inače kompanija Wiener Städtische osiguranje je član VIG-a, vodeće austrijske osiguravajuće kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi i oslanjajući se na njihovu, 190 godina dugu tradiciju, trenutno ima gotovo 150.000 klijenata u Srbiji.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?