Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Priština odustala od primene sporazuma o osiguranju vozila

25 Jul 2015 Komentara (0)osiguranje autoodgovornosti / obavezno osiguranje / kasko osiguranje / sporazum o osiguranju / granično osiguranje / obavezno osiguranje / osiguranje odgovornosti / zeleni karton / osiguranje vozila /

Priština odustala od primene sporazuma o osiguranju vozila

Prema dostupnim informacijama vlasti u Prištini su na svaki mogući način pokušale da opstruiraju početak primene sporazuma o osiguranju, koji je inače trebao da stupi na snagu 24. jula u ponoć.  Krajnji rezultat je odustajanje od primene samog sporazuma od strane kosovskih vlasti uz objašnjenje da “srpska strana nije uspela da obavi neophodne pripreme za njegovo sprovođenje”.

Nažalost, ova jednostrana i ničim opravdana odluka najviše štete nanosi svim građanima Kosova i Metohije jer će i dalje morati da plaćaju izuzetno skupo osiguranje u oba smera pri prelasku administrativne linije između Centralne Srbije i Kosova i Metohije. Prema najavama očekuje se sazivanje novog sastanka u Briselu oko 5.avgusta na kojem bi se trebalo ponovo rasporavljati na ovu temu i u što kraćem roku naći modalitet za primenu samog sporazuma o osiguranju.

 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?