Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Potpisani ugovori o regresiranju 40 odsto premije osiguranja u poljoprivredi

08 Apr 2016 Komentara (0)Osiguranje / Osiguranje imovine / Osiguranje useva i plodova / Osiguranje za poljoprivrednike / Osiguranje poljoprivrede / Osiguranje gazdinstava /

Potpisani ugovori o regresiranju 40 odsto premije osiguranja u poljoprivredi
Za namene sufinansiranja kamata na kredite poljoprivrednicima ministarstvo je opredelilo 800 miliona dinara, rekla je ministarka Snežana Bogosavljević Bošković. Ona je podsetila da je Ministarstvo poljoprivrede i prošle godine sa bankama zaključilo ugovore o kreditima za poljoprivredu po sufinansiranim kamatama i da su zahvaljujući njima investicije u poljoprivredi bile oko 6 milijardi dinara.
 
Ministarka Bogosavljević Bošković je navela da je njeno ministarstvo potpisalo ugovore i sa 5 osiguravajućih kuća, o regresiranju 40% premije osiguranja useva, životinja i svih ostalih vidova poljoprivredne proizvodnje.
 
"Znatno je manje osiguranih u odnosu na osigurane poljoprivrednike u drugim zemljama i mi insistiramo da u što većoj meri osiguraju svoju proizvodnju", rekla je ona ističući da je to posebno važno jer se u Srbije svake godine dešavaju neke elementarne nezgode.
 
Ugovori su zaključeni sa Dunav osiguranjem, Generali osiguranjem, Triglav osiguranjem, Globos osiguranjem i DDOR-om.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?