Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Potpisan Sporazum o zaštiti posetilaca sa Hrvatskom

17 Apr 2015 Komentara (0)Osiguranje u inostranstvu / Udruženje osiguravača Srbije / UOS / Zaštita posetilaca / Zaštita korisnika motornih vozila u inostranstvu /

Potpisan Sporazum o zaštiti posetilaca sa Hrvatskom

Izvor: Beta, UOS

Sporazumom je predviđeno da se oštećeno lice, koje je pretrpelo štetu na teritoriji druge države, obrati svom nacionalnom Birou zelene karte, koji će u saradnji sa biroom države u kojoj se nezgoda dogodila, omogućiti brže prikupljanje dokumenata i informacija potrebnih za ostvarivanje prava na naknadu štete.  Sporazum su potpisali generalni sekretar UOS Vladan Manić i direktor HUO Hrvoje Pauković. 

Manić je nakon potpisivanja izjavio da sporazum predstavlja veliko olakšanje za građane jer je za Srbiju, Hrvatska tranzitna teritorija ka Evropi i turistička destinacija. 

Pauković je sa druge strane istakao da takav sporazum dodatno unapređuje saradnju dve zemlje i predstavlja dodatni iskorak za zaštitu građana, osiguravača i vozača jer unapređuje tranzit, turizam i promet između Hrvatske i Srbije. 

Kako su naveli predstavnici UOS, Srbija takve sporazume ima i sa Turskom, Grčkom, Crnom Gorom i BiH, a u junu ili julu ove godine u planu je potpisivanje sporazuma i sa Slovenijom.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?