Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Poslovanje Croatia osiguranja i Grupe u trećem kvartalu

02 Nov 2015 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Croatia osiguranje / Croatia Grupa / Milenijum osiguranje /

Poslovanje Croatia osiguranja i Grupe u trećem kvartalu

Izvor: www.osiguranje.com

Na ključnom, hrvatskom tržištu, Croata osiguranje, zajedno sa Croatia zdravstvenim osiguranjem, beleži rast obračunate premije od 60,8 miliona kuna, odnosno 3%. Nakon dugogodišnjeg trenda pada stabilizovan je tržišni udeo na 30,7% (uz rast od 0,2%), pri čemu Croatia osiguranje u delu neživotnog osiguranja i dalje drži vodeću poziciju s 36,6% tržišnog udela. U segmentu životnog osiguranja u prvih 9 meseci 2015. dostignuto je 18,1% tržišnog udela te  je ostvaren 3 puta veći rast premije od rasta ovog tržišnog segmenta. Stabilizacija tržišnog udela u neživotnom i snažan rast u životnom osiguranju rezultat su znatno veće tržišne orijentacije kompanije. Naglasak je na segmentu građanstva te snažnijoj prisutnosti u prodajnim kanalima u kojima je Crostia osiguranje do sada bilo slabije zastupljeno. Unaprijeđeni su postojeći i razvijeni novi proizvodi, naročito u delu osiguranja imovine te zdravstvenog i životnog osiguranja.

U toku je i dalje restruktuiranje kompanije. Naglasak je na promeni strukture zaposlenih u korist prodajnog osoblja. Takođe, u toku je i projekat integralnog upravljanja ljudskim resursima koji uključuje modele nagrađivanja, upravljanja radnim rezultatima i razvoja karijere. Centralizacija funkcija podrške i procesa upravljanja štetama već pokazuje rezultate u smislu nižih troškova poslovanja, a dalje povećanje produktivnosti, kroz operativnu funkcionalnost i digitalizaciju, ostaje fokus i u idućem periodu. Rezultati restruktuiranja vidljivi su i u finansijskom rezultatu. U prvih 9 meseci Grupa je ostvarila dobit pre oporezivanja u iznosu od 136,0 miliona kuna, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju ostvaren gubitak od 178,9 miliona kuna.

Croatia osiguranje posluje na tržištu Srbije kroz Milenijum osiguranje čiji je vlasnik.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?