Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Počinje podnošenje zahteva za regresiranje osiguranja za poljoprivredu

16 Jun 2016 Komentara (0)Osiguranje od elementarnih nepogoda / Osiguranje / Osiguranje imovine / Osiguranje od poplava i bujica / Osiguranje plodova i useva / Osiguranje za poljoprivrednike / Osiguranje poljoprivrede / Osiguranje gazdinstava / Osiguranje od elementarnih nepogoda Zaštita imovne /

Počinje podnošenje zahteva za regresiranje osiguranja za poljoprivredu
Zahtev se podnosi jednom godišnje, od 15. juna do 31. oktobra tekuće godine, a pravo na korišćenje regresa za osiguranje imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Mogu se osigurati usevi i plodovi od rizika umanjenja prinosa, zatim rasadnici i mladi višegodišnji zasadi pre stupanja na rod, kao i životinje.
 
Više detalja o načinu podnošenja zahteva i potrebnoj dokumentaciji možete pogledati na:
 
 
Prema zvaničnoj statistici u Srbiji je osigurano manje od 10% obradivog zemljišta i manje od 5% registrovanih gazdinstava. Premija osiguranja poljoprivrede od 2,04 milijarde dinara čini manje od 3% ukupnog tržišta osiguranja, a oko 40% premije subvencioniše država. Poljoprivredni proizvođači se uglavnom osiguravaju samo od osnovnog rizika (grad, požar i udar groma) i to čini od 95% do 98% svih zaključenih osiguranja, dok se od dopunskih rizika, najviše osiguravaju od prolećnog mraza i oluja.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?