Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Otvoreno pismo bivših radnika likvidiranog Takovo osiguranja

01 Jun 2017 Komentara (0)Nadzor osiguranja / NBS / Narodna Banka Srbije / Osiguravajuće kuće / Osiguranje / Sektor osiguranja / Takovo osiguranje /

Otvoreno pismo bivših radnika likvidiranog Takovo osiguranja

Izvor: Danas

Bivši radnici Takovo osiguranja u pismu postavljaju pitanje kako je moguće da kao glavni razlog za oduzimanje dozvole bude naveden nedostatak tehničkih rezervi, kada su one bile iznad proseka na tržištu. Oni takođe ističu da je guverner NBS potpisala međunarodni dokument u Meksiku po kome se svim društvima dozvoljava neispunjenost tehničkih rezervi od 10% po čemu je Takovo osiguranje bilo u dozvoljenom minusu. Oni podsećaju i da je te 2014. godine kada je Takovu oduzeta dozvola ova kuća ostvarila dobit od 487 miliona dinara (4 miliona evra).
 
Oni pitaju guvernera i da li znala da je Takovo osiguranje poslednjih 15 godina bilo uvek u vrhu po kvalitetu i brzini likvidiranih i isplaćenih šteta što su podaci koje je i sama NBS objavljivala. Oni pitaju i da li je neko iz NBS znao da su 6 meseci trajali pregovori sa nemačkom kompanijom ERGO o preuzimanju Takovo osiguranja i da li je ovo bio način da se spreči dolazak jake kompanije na tržište usled lobiranja konkurencije. Oni su zapitali i da li će guverner podneti ostavku ako se nakon likvidacije ustanovi da je likvidacioni ostatak veći od potrebnog kapitala ili garantne rezerve, na kraju čak preteći i krivičnom prijavom guvernerki.
 
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?