Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Osiguravajuće kuće će platiti oko 300 miliona dolara za oboreni avion

31 Mar 2015 Komentara (0)Avionska nesreća / Osiguranje putnika / Odštetni zahtev / Obavezno osiguranje /

Osiguravajuće kuće će platiti oko 300 miliona dolara za oboreni avion

Izvor: TANJUG, Alo

Ovo je samo orijentaciona cifra za grupu od preko 30 osiguravača koji će podeliti finansijski teret ovog nesrećnog slučaja, za koji se veruje da ga je namerno izazvao kopilot, prenosi agencija Reuters. Preliminarna procena čini oko 20% od ukupno 1,5 milijardi dolara vrednih premija na globalnom tržištu za osiguranje avio-kompanija. U procenu je uključen i gubitak letelice, koji iznosi oko 6,5 miliona dolara, napori za oporavak avio-kompanije, pravni troškovi i obeštećenje porodica poginulih putnika.
Procene gubitaka koje daju osiguravači obično su konzervativne, budući da uzimaju u obzir sve potencijalne troškove na osnovu dostupnih informacija i ranijeg iskustva. "Prerano je za konačne podatke, tako da ta cifra može porasti ili pasti", izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa situacijom, i dodao da osiguravači imaju zakonsku obavezu da iznesu procene.
"To je odluka Allianz-a, jer je ta kuća vodeći osiguravač", izjavila je jedna osoba, aludirajući na odštetu u visini od 300 miliona dolara. Najveći deo tih sredstava će otići na obeštećenje porodica 144 stradala putnika, javlja Reuters, uz ocenu da osiguravajuće kuće obično nastoje da postignu nagodbu i tako izbegnu sud.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?