Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Osiguranje pasa

16 Feb 2014 Komentara (0)Osiguranje pasa / Oiguranje životinja / Osiguranje kučnih ljubimaca / Imovinsko osiguranje /

Osiguranje pasa

Vlasnici pasa mogu osigurati svoje ljubimce od posledica bolesti i nesrećnog suslučaja, uključujući hirurške intervencije kao rezultat pomenutih rizika, čime se obezbeđuje finansijsko pokriće za teške posledice koje ovi rizici mogu imati na pse, ali i na njihove vlasnike u pogledu odgovornosti.

Osiguranje pasa može se ugovoriti za zdrave, mikročipovane i redovno vakcinisane pse, a sama premija osiguranja će zavisiti od rase, starosti i namene psa, odnosno dopunski i od načina plaćanja.

Osiguranje pasa obuhvata osiguranje života psa usled uginuća ili eutanazije kao posledice bolesti ili nesrećnog slučaja, osiguranje troškova hirurških intervencija kao posledice bolesti ili nesrećnog slučaja kao i osiguranje odgovornosti vlasnika za materijalnu štetu koju pas pričini trećim licima ili njihovim stvarima.

U praksi mogu se osigurati psi koji se gaje kao kućni ljubimci, lovački psi, psi u odgajivačnicama kao i psi obučeni za specijalne radnje i zadatke pri čemu postoje i ograničenja koja se se tiču starosnih granica za prijem u osiguranje, odnosno ograničenja koja onemogućavaju da se neke opasne vrste pasa uopšte i osiguraju.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?