Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Osiguranje nije luksuz, zaključak panela na Biznis forumu na Kopaoniku

05 Mar 2019 Komentara (0)Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Tržište osiguranja / Kopaonik biznis forum /

Osiguranje nije luksuz, zaključak panela na Biznis forumu na Kopaoniku

Izvor: UOS

Predsednik UO Udruženja osiguravača Srbije i predsednik IO Dunav osiguranja Mirko Petrović rekao je da su podaci optimistični i da je tržište prošle godine u odnosu na 2017. poraslo za 7,5%. Petrović je izjavio i da su rezultati sektora osiguranja sve bolji i da je premija dostigla 100 milijardi. Prošle godine je zaklučeno 6,5 miliona polisa, što je primetan rast u odnosu na raniju godinu. Pri tome, neživotna osiguranja su rasla po stopi od od 8,4%, a životna po stopi od 4,5%.
 
Predsednik IO Winer Stadtische osiguranja Zoran Blagojević rekao je da je na razvijenim tržištima dobro izbalansiran odnos životnih i neživotnih osiguranja. Kod nas se, kako kaže Blagojević, godinama priča o velikom potencijalu, ali se na kraju dođe do zaključka da je osiguranje neiskorišćeni potencijal. Problem se, dodao je, može rešiti boljom edukacijom kako onih koji rade u ovom sektoru, naročito među prodavcima osiguranja, tako i potencijalnih klijenata. On je poručio i da je važno pozvati klijente da obrate pažnju prilikom zaključenja ugovora o osiguranju kako ne bi bilo nerazumevanja.
 
Generalni direktor DDOR Novi Sad Giorgio Marchegiani naveo je primer da u Italiji o značaju važnosti osiguranja deca ne uče u školama, već u porodici. Predsednik kompanije "Metalac" Dragoljub Vukadinović, koji je takođe učestvovao u panel diskusiji, izjavio je da nikada osiguranje nije smatrao troškom, već investicijom, i da ta kompanija ima 6 vrsta osiguranja. On je naveo da građani obično postanu svesni značaja osiguranja tek kada im se nešto loše desi.
 
Na panelu u okviru Kopaonik biznis foruma predstavljen je pobednički tim sa takmičenja "Osiguraj znanje" koje su organizovali Udruženje osiguravača (UOS) i Fakultet oranizacionih nauka (FON).

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?