Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Osiguranje imovine nije nepotreban trošak

24 Jan 2015 Komentara (0)Osiguranje imovine / Osiguranje rizika / Osiguranje od elementarnih nepogoda / Obavezno osiguranje / Rizik poplava i bujica /

Osiguranje imovine nije nepotreban trošak

Istraživanje Kancelarije UN za borbu protiv droge i kriminala, od pre nekoliko godina, pokazuje da su građani Balkana u svojim domovima ili bezbedniji ili su bar podjednako bezbedni kao građani ostatka sveta. Ipak, regionalne statistike pokazuju da je stopa kriminala u blagom porastu i da će se ta tendencija nastaviti. Provalene krađe su najčešća krivična dela na svetu, a samo se u Beogradu u sezoni godišnjih odmora obije i po 4 stana dnevno. Potpune zaštite od provale nema, ali je moguće preduprediti neželjene posledice. Osiguranje imovine predstavlja sigurnost koje ljudi često postanu svesni tek kada do štete dođe. Osiguranje stana ili kuće je podjednako važno kao i fizičko-tehničko obezbeđenje objekata pa čak i važnije jer osiguranje efikasno i brzo nadomešta pretrpljenu štetu kao rezultat nekog razbojništva.

Statistika pokazuje da su građani Srbije gotovo na samom začelju evropske lestvice po izdvajanju za osiguranje, odnosno prosečno se troši na osiguranje manje od 100 Eur godišnje po osobi, što je skoro 4 puta manje nego u Hrvatskoj i čak 27 puta manje od proseka u zemljama EU.

Zbog svega ovoga od izuzetnog značaja je probuditi svest kod građana o neophodnosti osiguranja kao i prednostima koje im osiguranje može pružiti. Prvi korak u tom pravcu je saznaje da osiguranje nije nepotreban trošak već unapređenje kvaliteta života!

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?