Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Opština Kovin daje novac za osiguranje useva od grada

20 Sep 2016 Komentara (0)Osiguranje od elementarnih nepogoda / Osiguranje / Osiguranje imovine / Osiguranje od poplava i bujica / Osiguranje plodova i useva / Osiguranje za poljoprivrednike / Osiguranje poljoprivrede / Osiguranje gazdinstava / Osiguranje od elementarnih nepogoda Zaštita imovne /

Opština Kovin daje novac za osiguranje useva od grada

Izvor: www.juznibanat.rs

Član Opštinskog veća u Kovinu Dragan Šljivovački kaže da je cilj osnivanja agrarnog fonda pomoć lokalnim poljoprivrednicima. Šljivovački je posebno istakao važnost stimulisanja poljoprivrednika da osiguraju svoje zasade i useve, kako ne bi trpeli štetu u slučaju elementarnih nepogoda.
 
"Jedina sigurna zaštita od grada je osiguranje i mi želimo da agrarnim fondom podstaknemo poljoprivrednike da osiguraju svoja polja. Česte su situacije da nakon nepogode poljoprivrednici traže da im se nadoknadi šteta, iako za to niko nije odgovoran, niti postoje sredstva. Naša opština vrši povraćaj osiguranja u iznosu od 30%, dok država daje 40%, što znači da proizvođači, za ne tako veliki novac, mogu da se osiguraju i nadoknade štetu u slučaju nepogode", objašnjava Šljivovački. On pojašnjava da je cena osiguranja u proseku oko 3.000 dinara po hektaru. "Kad uzmemo u obzir povraćaj koji daje država i, recimo, naša opština, trošak osiguranja hektara bude oko 600 dinara. Znači, vi ste sa 600 dinara osigurali i štitite vrednost od 50.000 do 80.000 dinara, u zavisnosti od toga šta uzgajate", naglašava Šljivovački.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?