Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Operativna dobit Generali CEE holdinga 744 miliona evra

06 Jun 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Generali / Generali osiguranje / Generali grupa / Generali CEE /

Operativna dobit Generali CEE holdinga 744 miliona evra

Izvor: Generali

Kako je na konferenciji za novinare rekao Luciano Cirina, predsednik Uprave Generali CEE Holdinga, podružnice Generali grupe "zadužene" za region srednje i istočne Evrope, slovenačko tržište je već konsolidovano, a kupovinom Adriatic Slovenica Generali će zauzeti drugu poziciju na ovom tržištu. Druga akvizicija je poljska Concordia, što će dodatno unaprediti Generalijevu poziciju na najvećem tržištu srednje i istočne Evrope. "Struktura portfelja u skladu je sa strategijom grupe u neživotnim osiguranjima uključujući dodatno potencijal unapređenja poslovanja u području osiguranja u poljoprivredi", pojasnio je Cirina.
 
Prošle nedelje dovršen je posao na zaljučenju ugovora o partnerstvu sa UniCreditom u bankoosiguranju, dodao je Cirina. Izbor te banke za partnera na neki je način bio logičan za Generali s obzirom na to da je UniCredit među prvih 5 banaka u državama srednje i istočne Evrope. Generali-ju se time otvara dodatan kanal distribucije bankoosiguranja. Pored toga, radi se i o važnom izvoru budućeg rasta premije i profitabilnosti, posebno na rumunskom i hrvatskom tržištu, naglasio je Cirina.
 
Što se tiče finansijskih rezultata, Generali CEE Holding je u prošloj financijskoj godini ostvario operativnu dobit od 744 miliona evra, 7% više nego godinu ranije dok je dobit nakon oporezivanja iznosila 504 miliona evra, gotovo 5% više, kazao je Gregor Pilgram, finansijski direktor kompanije. U neživotnim osiguranjima zabeleženo je 3,62 milijarde evra obračunate premije, a prednjači austrijsko tržište sa 1,5 milijardi evra. U životnim osiguranjima premija je dostigla 2,56 milijardi evra, istakao je Pilgram.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?