Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Održana tribina: Životno osiguranje u doba pandemije

20 Oct 2020 Komentara (0)Osiguranje života / životno osiguranje / tribina / Sve o osiguranju / Sve o novcu / osiguranje / Wiener Städtische osiguranje / Uniqa Životno osiguranje / Sava Životno osiguranje / Generali osiguranje /

Održana tribina: Životno osiguranje u doba pandemije

Izvor: Sve o osiguranju

Učesnici tribine bili su predstavnici kompanija Wiener Stadtische osiguranje, Sava Životno osiguranje, UNIQA Životno osiguranje i Generali osiguranje, a pod sloganom „Be Risk Protected“ tribinu su organizovali portali Sve o osiguranju i Sve o novcu.
 
Interesovanje za polise životnog osiguranja od početka godine raste, što pokazuje i podatak da je premija životnog osiguranja na srpskom tržištu u prvih šest meseci ove godine porasla za tri odsto u odnosu na isti period prethodne godine.
 
Pandemija, prema trvrdnjama učesnika, ipak ne bi trebalo da bude direktan povod za uključivanje u životno osiguranje jer je „pravo vreme za ovu vrstu osiguranje – juče“, iako je trenutna situacija pojačala svest građana o potrebi za ovakvom vrstom finansijskog pokrića.
 
Sagovornici iz osiguravajućih društava naglasili su da bi trebalo obratiti pažnju na razlike između riziko i mešovitog životnog osiguranja: riziko osiguranje podrazumeva isplatu osigurane sume u slučaju smrti, a mešovito osiguranje pored različitih rizika koje pokriva, obuhvata i doživljenje i dobit po isteku perioda osiguranja. Osnovni motiv da se poseduje polisa životnog osiguranja, složili su se učesnici, trebalo bi da budu benefiti koje ova polisa pruža njihovim porodicama u najtežim trenucima.
 
Učesnici su podsetili da je u polisu životnog osiguranja moguće uključiti i brojne druge rizike, pa i one od sve učestalijih bolesti i hirurških intervencija, te da se osiguravači sve više bave preventivom pa osiguranici imaju i godišnje sistematske preglede. Osiguranje života je, kako su istakli, finansijsko planiranje za buduće događaje bilo da je reč o neizvesnim koje ne možemo da planiramo, ili izvesnim poput školovanja dece, venčanja, rođenja i slično.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?