Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Od podsticaja za poljoprivredu 5 odsto ide na osiguranje

22 May 2015 Komentara (0)Osiguranje od elementarnih nepogoda / Osiguranje / Osiguranje imovine / Osiguranje useva i plodova / Osiguranje za poljoprivrednike / Osiguranje poljoprivrede / Osiguranje gazdinstava /

Od podsticaja za poljoprivredu 5 odsto ide na osiguranje

Izvor: TANJUG

"Onaj poljoprivrednik koji konkuriše za subvencije, moraće da izdvoji tim 5% za osiguranje, to je otprilike 500 dinara na sadašnjih 100 evra po hektaru, možda nešto i manje", izjavila je Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković na konferenciji na kojoj su predstavljeni rezultati rada tog ministarstva u prvoj godini rada vlade. Ona  je navela da je predviđeno da se potom sklapaju ugovori sa osiguravajućim kućama koje će iz tih sredstava biti obavezne da nabave protivgradne rakete.  

Inače novi zakon čije je usvajanje planirano za ovu godinu, omogućiti će da sistem protivgradne zaštite u Srbiji bude daleko sigurniji, pouzdaniji i efikasniji. Nadležnosti na svim nivoima će biti jasno određene, a protivgradna zaštita će preći u nadležnost Ministarstva poljoprivrede, dodala je Bogosavljević Bošković. Ona je takođe je još jednom pozvala poljoprivrednike da osiguraju svoj rod, jer kako je upozorila, ne postoji stoprocentno pouzdan sistem protivgradne zaštite. 

Ministarka je podsetila i da država regresira 40% premije osiguranja u poljoprivredi.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?