Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Kako ići u korak sa digitalnom transformacijom poslovanja?

11 May 2017 Komentara (0)VIB / VIB broker / posrednik u osiguranju / posredovanje u osiguranju /

Kako ići u korak sa digitalnom transformacijom poslovanja?

Izvor: VIB

Većina segmenata vezana za današnje poslovanje obavlja se preko interneta. Imamo brži i jednostavniji pristup informacijama. Munjevito se povezujemo sa saradnicima i klijentima širom planete. Olakšan nam je pristup bankarskim i administrativnim uslugama. Svi radimo ono što volimo i, što je najvažnije – svi smo apsolutno bezbedni.
 
Zvuči nestvarno, zar ne?
 
Nažalost – jeste.
 
Opasnosti od gubitka ili krađe podataka, od sajber iznuda, zloćudnog softvera ili neispravnog programa nisu nimalo naivne. Premeštanjem poslovanja u sajber prostor naše informacije postale su još ranjivije. Niko vam ne može garantovati da vaša firma neće biti sledeća meta hakerima. Ukoliko do toga i dođe, posledice mogu biti nesagledive.
 
Budžet vaše firme je prvi na udaru. Samo najveće kompanije poput Yahoo!-a i Amazon-a mogu preživeti sajber napade. Nekoliko desetina hiljada malih i srednjih kompanija se svake godine ugasi upravo zato što ne mogu da pokriju materijalne troškove nastale usled sajber napada.
 
A zamislite tek šta će se dogoditi sa reputacijom vaše firme kada vaši klijenti i korisnici budu saznali da je vaša kompanija bila meta sajber napada. Nije ni čudo zašto se ćuti o pravim podacima.
 
Na meti ste, a da to i ne znate.
 
Ali, bez brige. Mi smo taj problem uočili na vreme i pronašli smo rešenje koje će vam pomoći da sačuvate bezbednost svoje kompanije na internetu. Ugovaranje polise IT osiguranja od sajber bezbednosti omogućiće vašoj firmi da:
 
 
-lakše prebrodi finansijske troškove sajber napada
-finansijski osigura troškove marketinških i promotivnih kampanja u cilju vraćanja ugleda kompanije posle napada
-zaštiti kompaniju od IT tužbi od strane klijenata
 
 
Postoji dovoljan broj razloga zašto bi trebalo da razmislite o IT osiguranju za vašu firmu. Kada niste pokriveni odgovarajućom polisom, vaše poslovanje visi o koncu jer morate neprestano da balansirate između rizika i sigurnosti. Možda u ovom trenutku ne razmišljate o opasnostima sajber napada, ali ne budite sigurni da vas niko ne posmatra. Dovoljan je samo trenutak nepažnje koji će pokrenuti lavinu novih problema.
 
 
Zato ne čekajte da se napad dogodi – reagujte na vreme. Zaštitite ono što vam je važno. Za više informacija posetite www.itosiguranje.rs.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?