Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Jeftinije osiguranje za vozila koja prelaze iz centralne Srbije na KiM i obratno

02 Dec 2014 Komentara (0)osiguranje autoodgovornosti / obavezno osiguranje / kasko osiguranje / sporazum o osiguranju / granično osiguranje / obavezno osiguranje / osiguranje odgovornosti / zeleni karton / osiguranje vozila /

Jeftinije osiguranje za vozila koja prelaze iz centralne Srbije na KiM i obratno

Nakon potpisivanja sporazuma o slobodi kretanja 2011. godine, vozači koji sa teritorije KiM ulaze na teritoriju centralne Srbije automobilima sa KS ili RKS tablicama plaćaju osiguranje u iznosi od 105 Evra i više, koje važi mesec dana. Sa druge strane, kosovska osiguravajuća društva naplaćuju 60 Evra za vozila sa reigistarskim tablicama iz ostalih delova Srbije prilikom ulaska na teritoriju KiM.

Prema informacijama dobijenim iz  prištinskog pregovaračkog tima postignut je dogovor koji će omogućiti građanima da se slobodnije kreću, odnosno osiguravajuće kuće su postigle sporazum po kome građani više neće morati da plaćaju dodatno osiguranje, kako je to bio slučaj do sada, već će uz redovno osiguranje dobiti i ono koje će važiti i na KiM za građane iz ostalih delova Srbije, odnosno u centralnoj Srbiji i Vojvodini za građane sa prostora KiM. Kako navode iz Prištine osiguranje bi bilo regulisano kroz plaćanje doplatka uz polisu obaveznog osiguranja autoodgovornosti koje ne bi bilo ni približno skupo kao što je bilo do sada i važlo bi na period od godinu dana.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?