Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Izuzetno niske kamate umanjile dobit Vienna Insurance Group

23 May 2015 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Wiener Stadtische Osiguranje / Vienna Insurance Group / WSO / VIG /

Izuzetno niske kamate umanjile dobit Vienna Insurance Group

U prvom ovogodišnjem tromesečju dobit ove grupacije pre oporezivanja umanjena je 15,2%, na 130,9 miliona evra, objavio je VIG u svom saopštenju za javnost. Rekordno niske kamatne stope nepovoljno su uticale na prihode u kategoriji imovine s fiksnim prinosima, navode u VIG-u, dodajući da su zato bili prisiljeni rezervisati dodatna sredstva za zaposlene u Austriji.

Prihod od ulaganja na godišnjem nivou smanjen je 0,9%, na 273 miliona evra.

Predstavnik ove kompanije pojasnio je da su zbog niskih prinosa na ulaganja morali izvršiti doplatu na penzionu štednju u Austriji. Među otežavajućim okolnostima za poslovni rezultat u VIG-u izdvajaju i osetno više troškove povezane s osiguranjem od posledica elementarnih nepogoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Ipak kombinirani koeficijent poboljšan je za 0,1% boda, na 96,3%, navode iz VIG-a.

Iako su prošlog meseca poručili da bi ultraniske kamate ove godine mogle srezati prihod od investicija za otprilike 10%, u izveštaju za prvi kvartal 2015. godine nisu objavljene prognoze za ovu godinu.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?