Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Grawe preuzima portfelj životnih osiguranja Dunav osiguranja u Republici Srpskoj

05 Oct 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Grawe / Grawe osiguranje / Grawe grupa / Dunav osiguranje / Dunav Grupa /

Grawe preuzima portfelj životnih osiguranja Dunav osiguranja u Republici Srpskoj

Izvor. Grawe 6 Dunav

Penos portfelja obuhvata sve preuzete rizike životnih osiguranja klasifikovane kao osiguranje za slučaj smrti osigurane osobe, mešovito osiguranje života za slučaj doživljenja i smrti osigurane osobe i dopunsko osiguranje od posledica nesrećnog slučaja ugovorenog uz osnovni ugovor o mešovitom osiguranju života.
 
Ovo je prvi put na tržištu osiguranja Republike Srpske da se, u skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o društvima za osiguranje, portfelj osiguranja prenosi sa jednog na drugo društvo, za razliku od regiona gde je to već postala uobičajena praksa.
 
"Prenos portfelja će se izvršiti na način da ugovorena prava i obaveze za 1.571 osiguranika Dunav osiguranja, po zaključenim ugovorima – polisama osiguranja života, ostaju ista kao što su i ugovorena", istakao je Bojan Popović, generalni direktor Dunav osiguranja u Republici Srpskoj. On naglašava da osiguranici ostaju zaštićeni do isteka ugovorenog osiguravajućeg pokrića, a ukoliko budu imali dodatnih pitanja mogu se obratiti Dunav osiguranju.
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?