Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Godišnji pregled: Cyber osiguranje u centru interesovanja kompanija

06 Feb 2019 Komentara (0)VIB / VIB broker / posrednik u osiguranju / posredovanje u osiguranju / Osiguranje profesionalne odgovornosti / Osiuranje od cyber rizika / IT osiguranje /

Godišnji pregled: Cyber osiguranje u centru interesovanja kompanija

Izvor: VIB

S obzirom na ogromno medijsku pažnju koje su izazvali ovi incidenti, ne čudi što je naglo poraslo interesovanje za sajber osiguranje. Značaj ovog rešenja u osiguranju prve su, očekivano, prepoznale IT firme, i to kao obaveznu dopunu polise za osiguranje od profesionalne odgovornosti. Povezivanje ova 2 polise naročito je značajno za poslovanje kompanija koje koriste cloud tehnologiju, zbog rizika koji se javljaju njenom upotrebom.
 
Dosta se pričalo i o GDPR (Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti), naročito od kad je počela i zvanično da se primenjuje od 25. maja 2018. godine. Ukoliko želite da saznate više o ovoj regulativi preporučujemo vam da proučite naš kratak vodič kroz GDPR i sajber bezbednost.
 
Na osnovu naših podataka i razgovora sa klijentima, možemo da kažemo da očekujemo porast interesovanja za sajber osiguranje i od strane firmi van IT sektora, naročito ako imamo u vidu usvajanja i stupanja na snagu novog zakona o privatnosti podataka.
 
Privatno zdravstveno osiguranje sve traženije
 
Zanimljivo za proteklu 2018. godinu bilo je i to da su, pored IT firmi i startapa, i klasične kompanije počele da se više interesuju za privatno zdravstveno osiguranje! Čini se da su ovome doprinele i informacije iz HR sektora, koje govore u prilog ovog tipa osiguranja kao jedne od najvažnijih beneficija pri zapošljavanju ili zadržavanju kvalitetnog kadra.
 
Interesuje vas na koja polisa osiguranja rešava problem curenja podataka ili drugih potencijalnih problema IT poslovanja? Informišite se o tome direktno kod našeg stručnog tima i kontaktirajte nas dok šteta ne postane prevelika.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?