Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Globalno osiguravači ove godine dobro prošli

18 Dec 2014 Komentara (0)Osiguranje / Tržište osiguranja / Osiguranje u Srbiji / Osiguravajuće kuće / Osiguravači /

Globalno osiguravači ove godine dobro prošli

Izvor: TANJUG

Šteta koja je procenjena u ovoj godini je za 16% manja u odnosu na prošlogodišnjih 135 milijardi dolara i znatno je ispod prosečnih godišnjih podataka od 188 milijardi dolara za prethodnih 10 godina, navodi švajcarska reosiguravajuća kuća Swiss Re, a prenosi agencija France Presse.

Osiguravajuće kuće su, kako navodi Swiss Re, pokrile štetu u visini od 34 milijarde dolara, za 24% manju u odnosu na prošlogodišnju pokrivenu štetu od 45 milijardi dolara, a zbog katastrofa, oko 11.000 ljudi je ove godine izgubilo živote u odnosu na prošlogodišnjih 27.000 smrtnih slučajeva. 

Od 113 milijardi dolara štete, prirodne katastrofe, poput ekstremno hladnog vremena, uzrokovale su štetu u visini od 106 milijardi dolara, dok su samo oluje u SAD početkom ove godine uzrokovale gubitke od 1,7 milijardi dolara. 

Snažni vetrovi i kiše, koje je u Meksiko doneo moćni uragan "Odile", uzrokovao je gubitke od 1,6 milijardi dolara, dok je olujni vetar i grad koji je u junu pogodio delove Francuske, Nemačke i Belgije, koštao 2,7 milijardi dolara. 

Za druge delove planete još je rano da se napravi procena štete koja je nastala zbog ektremno sušnog leta u delovima Kine, zaključuje švajcarska osiguravajuća kuća.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?