Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali preuzeo udeo Delta Grupe

17 May 2014 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Generali / Generali Osiguranje / Generali Grupa / Generali Group /

Generali preuzeo udeo Delta Grupe

Izvor: Blic

Sa obavljenim prenosom vlasništva Generali je stekao potpunu kontrolu i u Delta Generali reosiguranju, Delta Generali dobrovoljnom penzijskom fondu i u kompaniji Blutek auto. Kupovinu udela manjinskog akcionara već je odobrila Narodna banka Srbije - potvrdili su u „Delta Generali-ju“.
 

"Kupovina manjinskog udela u Srbiji u skladu je sa ciljem kompanije “Generali” da uspostavi punu kontrolu nad važnim poslovnim jedinicama i u centralnoj i istočnoj Evropi. Ova investicija je potvrda suštinske važnosti tržišta Srbije kao dela našeg poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope, području sa velikim potencijalnom za rast"  kaže Luciano Cirina, izvršni direktor.

Sa ukupnim prihodom od premije u iznosu od 130,5 miliona evra i tržišnim udelom od 20% u 2013. Delta Generali osiguranje je druga u Srbiji. Prošle godine zauzela je prvo mesto na tržištu životnog osiguranja.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?