Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali preuzeo kompletno vlasništvo u GPH

20 Jan 2015 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Generali / Generali Osiguranje / Generali Grupa / Generali Group /

Generali preuzeo kompletno vlasništvo u GPH

Zajednička kompanija Generali PPF Holding osnovana je 2008. godine spajanjem poslovanja obe grupe u centralnoj i istočnoj Evropi čime je stvoren jedan od vodećih osiguravača u regionu. Nakon odluke da se raskine partnerstvo, objavljene u januaru 2013. godine, i preuzimanja prve tranše GPH akcija u iznosu od 25%, u martu iste godine, Generali je dostigao udeo od 76% u GPH-u i potpunu kontrolu nad upravljanjem u kompaniji. Preuzimanjem celokupnog vlasništva u kompaniji, Generali definitivno završava partnerstvo sa PPF Grupom u ovom regionu.

Generali CEE Holding je jedan od najvećih osiguravača na tržištu centralne i istočne Evrope sa odličnim rezultatima po pitanju profitabilnosti i sa vodećim pozicijama u većini od 10 država u kojima posluje. Pored toga, Grupa nadmašuje svoje regionalne konkurente po pitanju profitabilnosti u sektoru imovinskih osiguranja, sa kombinovanim ratiom od 87,3% na kraju trećeg tromesečja 2014. Ovo regionalno tržište je četvrto po veličini za Generali sa premijom od oko 3,5 milijardi evra u 2013. godini i preko 11 miliona klijenata.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?