Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali predstavio savremenu tehnologiju koju koristi u osiguranju poljoprivrede

20 May 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Generali / Generali osiguranje / Generali Grupa / Poljoprivredni sajam /

Generali predstavio savremenu tehnologiju koju koristi u osiguranju poljoprivrede

Izvor: Generali osiguranje

Osnovne karakteristike aplikacije su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Kao glavni benefiti korišćenja drona istaknuti su značajno povećanje transparentnosti, brzine i preciznosti utvrđivanja stanja useva i plodova pre osiguranja i nakon nastanka eventualnog oštećenja, kao i bitno smanjenje troškova sprovođenja osiguranja.
 
Prema rasploživim podacima u Srbiji je osigurano oko 15% biljne proizvodnje i svega 5% stočnog fonda, što je daleko ispod proseka ekonomski razvijenih zemalja. Ambijent u kojem se obavlja poljoprivredna proizvodnja postaje sve više nepredvidiv, te se osiguranje nameće kao adekvatno rešenje, što je prepoznala i država Srbija koja pruža podršku poljoprivrednicima da se osiguraju u vidu značajnih subvencija. Tako država Srbija subvencioniše 40% plaćene premije u Vojvodini (ukoliko imaju registrovano gazdinstvo), dok u Moravičkom, Kolubarskom i Zlatiborskom okrugu država subvencioniše čak 70% premije.
 
U okviru svoje politike podsticaja povećanja procenta osiguranja u poljoprivredi Generali osiguranje omogućava poljoprivrednicima da premiju plate tek nakon žetve/berbe.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?