Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali pokreće petogodišnji plan podrške održivom oporavku evropske privrede

24 Feb 2021 Komentara (0)novosti / Novosti iz oiguranja / Generali / Generali Grupa /

Generali pokreće petogodišnji plan podrške održivom oporavku evropske privrede

Izvor: Generali

Fenice 190 će time učiniti trajnim vanredne inicijative pokrenute 2020. godine za suzbijanje efekata pandemije, što je uključivalo ulaganja u podršku malim i srednjim preduzećima i održivoj privredni koje već sada premašuju utvrđeni cilj od milijardu evra. Kao dodatak ovom početnom iznosu, Generali se obavezuje da će 500 miliona evra godišnje, tokom narednih 5 godina, usmeravati na održivi rast putem međunarodnih investicionih fondova usresređenih na infrastrukturu, inovacije i digitalizaciju, mala i srednja poduzeća, zeleno stanovanje, zdravstvene ustanove i obrazovanje.
 
Plan Fenice 190 sprovodi se putem multi-boutique platforme Generali Investments, a otvoren je za nezavisne fondove i institucionalne investitore, kao i za sve kompanije Grupe, koje mogu učestvovati u raspodeli ulaganja na osnovu vlastitih ciljeva. Odabir inicijativa vodi investicioni odbor Poslovne jedinice za upravljanje imovinom, na čelu sa izvršnim direktorom Carlom Trabattonijem, sa stručnjacima za imovinu, održivost, privatna tržišta, kredite i kapital. Izvršni direktor kompanije Generali Real Estate, Aldo Mazzocco, zadužen je za odbor koji koristi pristup zasnovan na poštovanju 17 ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih Nacija (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs) i specifičnog cilja za stvaranje pozitivnog učinka na privrednii oporavak u Evropi.
 
Do danas je već identikovano 10 mogućnosti za ulaganje od 1,05 milijardi evra, u rasponu od podrške evropskim malim i srednjim preduzećima, zelenom stanovanju i infrastrukturi sa posebnim naglaskom na digitalnu, zdravstvenu i energetsku tranziciju koje imaju snažan fokus na ekološku i socijalnu održivost.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?