Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali ostvario dobit iznad očekivanja

03 Aug 2017 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Generali osiguranje / Generali osiguranje Srbija / generali / Generali Group /

Generali ostvario dobit iznad očekivanja

Izvor: Generali

u Generali-ju posebno ističu kako je rast operativne dobiti ostvaren uprkos okružju niskih kamatnih stopa. Analitičari su u proseku očekivali da će Generalijeva operativna dobit dostići 2,51 milijardu evra. Visoka profitabilnost kompanije ogleda se i u povratu na kapital (ROE) koji je ostao stabilan na 13,6%. To je u skladu sa ciljem Uprave Generalij-a koja je očekivala ROE iznad 13%. "Ovo su čvrsti i dobri rezultati. Ostvareni su u potpunosti zbog poboljšanja našeg poslovanja", rekao je za medije glavni izvršni direktor Generali-ja Philippe Donnet. Ukupna obračunata bruto premija smanjena je manje od 1% na 36,6 milijardi evra. Izbegavanje snažnijeg pada zasluga je segmenta neživotnih osiguranja gde je premija porasla 1,5% na 11,3 milijarde evra. Rastu su najviše doprinela osiguranja motornih vozila gde je premija rasla malo manje od 4%. Tome su najviše doprinela tržišta Nemačke, zatim srednje i istočne Europe te američko tržište. Neživotna osiguranja van segmenta motornih vozila također su rasla, i to za 0,8%.
 
Obračunata bruto premija u životnim osiguranjima zabeležila je pad od 1,8% na 25,3 milijarde evra. U tom segmentu zabilježen je pad na matičnom, italijanskom tržištu za 4,3%, a sličan trend je i na nemačkom tržištu. Tržište srednje i istočne Europe takođe beleži pad premije životnog osiguranja od 3,4%. Od važnijih tržišta rast je zabeležen u Francuskoj, i to za više od 4%.
 
U svetlu pokazateljatržišta životnog osiguranja prošlog mjeseca Reuters je izvestio kako Generali razmatra prodaju nemačke filijale za životno osiguranje, Generali Leben. Upitan u sredu o sudbini te filijale, Philippe Donnet je izjavio kako kompanija "razmatra različite opcije". "Doneti ćemo odluku do kraja godine", dodao je Donnet, a prenosi američki poslovni portal CNBC.
 
Generali Grupa posluje na tržištu Srbije kroz kompanije Generali osiguranje Srbija A.D.O. i Generalo reosiguranje Srbija A.D:O.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?