Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Generali osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković pomažu roditeljima u ranom razvoju dece

28 Feb 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Generali / Generali osiguranje / Generali Grupa / Fondacija Novak Đoković /

Generali osiguranje Srbija i Fondacija Novak Đoković pomažu roditeljima u ranom razvoju dece

Izvor: Generali osiguranje

To je još jedan važan korak za inicijativu The Human Safety Net u Srbiji, koju je Generali grupa pokrenula širom sveta pre 2 godine. Na radionici, svoje dileme kada je o vaspitanju dece reč sa drugim roditeljima podelili su najbolji teniser sveta Novak Đoković i globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković.
 
Cilj partnerstva je stvaranje boljih mogućnosti u životu za decu, omogućavanjem što većem broju roditelja širom Srbije pohađanje programa Novak Đoković Fondacije “Podrška, ne perfekcija”, a u okviru inicijative Generali grupe The Human Safety Net. Cilj programa je da roditeljima, hraniteljima i starateljima dece uzrasta do šest godina pruži znanja, veštine i podršku u obavljanju najtežeg i najvažnijeg posla, razvoja dečjeg potencijala. Program se sastoji od 10 radionica u okviru kojih se obrađuju raznovrsne teme u vezi sa odgajanjem dece: građenje konstruktivnog odnosa sa decom, reagovanje na napade ljutnje, efikasno zahtevanje, uspostavljanje delotvornog sistema nagrađivanja, karakteristike dobrih, logičnih posledica dečjeg ponašanja, izdvajanje vremena za pozitivnu pažnju i druge.
 
Generali Osiguranje Srbija se priključilo pokretu The Human Safety Net prošle godine i izabralo da sprovodi program za porodice koji promoviše pravo sve dece na jednake životne šanse. Program za porodice treba da podstakne roditelje da pomognu svojoj deci da u periodu od rođenja do 6. godine oslobode svoj potencijal kako bi imali jednake šanse u životu kao druga deca.
 
Program „Podrška ne perfekcija“ je potpuno besplatan. Do sada je kroz radinice prošlo 800 roditelja i staratelja dece do 6 godina iz 12 opština širom Srbije, a realizuje se u saradnji sa stručnjacima sa Harvard univerziteta, kao i sa najboljim pedagozima iz Srbije.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?