Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Finale nacionalnog takmičenja: Osiguraj znanje 2019

12 Feb 2019 Komentara (0)UOS / Udruženje osiguravača Srbije / Fakultet organizacionih nauka / FON / Osiguraj znanje /

Finale nacionalnog takmičenja: Osiguraj znanje 2019

Izvor: UOS

Na završnom takmičenju, koje je okupilo oko 100 studenata najvećih univerzitetskih centara Srbije, učestvuje 8 timova. Oni će 24 časa biti u specifičnom karantinu, bez komunikacije sa spoljnim svetom, sa zadatkom da pronađu rešenje za realne poslovne probleme u oblasti osiguranja. Rešenja će biti predstavljena stručnom žiriju, koji će činiti članovi UO Udruženja osiguravača Srbije i koji će izabrati najbolji rad. 
 
U finale su prošla četiri tima iz Beograda i to tri sa Fakulteta organizacionih nauka i jedan sa Ekonomskog, dva tima iz Novog Sada, sa Poljoprivrednog i Fakulteta tehničkih nauka, kao i po jedan tim iz Niša sa Ekonomskog fakulteta i iz Kragujevca iz Tehničke škole
 
Cilj takmičenja bio je da studenti učionicu i ispitne zadatke zamene realnim problemima iz prakse i da teorijska znanja primene za rešavanje stvarnih poslovnih izazova. Uprkos tome što je koncept takmičenja poznat, prvi put se organizuje takmičenje čiji je cilj sistemsko unapređenje čitave jedne industrije - osiguranja. Studenti su do sada pomagali državnim institucijama poput Poreske uprave i Razvojne agencije Srbije, ali i mnogim srpskim kompanijama da na nov i savremen način unaprede svoje poslovanje. Osiguranje je sada po prvi put u fokusu i sa te strane je ovo pionirski poduhvat Udruženja osiguravača Srbije.
 
Pobednici takmičenja “Osiguraj znanje 2019” dobiće priliku da svoja rešenja predstave i na Kopaonik biznis forumu u okviru panela o osiguranju.  
 
Takmičenje “Osiguraj znanje 2019” je deo edukativne kampanje “Osiguraj budućnost” koju UOS vodi sa ciljem podizanja svesti o osiguranju. 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?