Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Druga Evropa Re regionalna konferencija o osiguranju

30 Sep 2014 Komentara (0)Osiguranje imovine / Osiguranje rizika / Osiguranje od elementarnih nepogoda / Obavezno osiguranje / Rizik poplava i bujica /

Druga Evropa Re regionalna konferencija o osiguranju

Cilj konferencije je da okupi lokalne i međunarodne najbitnije zainteresovane strane iz oblasti projekta i industrije u pokušaju da obezbedi forum za širok i sveobuhvatan pregled izazova koje su donele prirodne nepogode u regionu. Ovaj događaj će prikazati glavne komponente Evropa RE programa koji se trenutno sprovodi u zemljama-akcionarima JI Evrope – Srbiji, Makedoniji i Albaniji. Kroz različite stručne sesije, konferencija će takođe naglasiti uticaj prirodnih nepogoda u regionu, važnost rešavanja prirodnih opasnosti i razne perspektive za pojačanje potražnje osiguranja od katastrofa. 

Sam događaj je podržan od strane Projekta „Izgradnja izdržljivosti za slučaj nepogoda u Zapadnom Balkanu i Turskoj“ (koji su pokrenuli Internacionalna strategija UN za smanjenje rizika od katastrofa (UNISDR), Svetska meteorološka organizacija (WMO) i Evropska Komisija) kao i švajcarski Sekretarijat za ekonomske poslove (SECO).

Inače, Europa Reinsurance Facility Ltd. (Evropa Re) je reosiguravajuća kompanija  od prirodnih katastrofa za tržište Jugoistočne Evrope bazirana u Švajcarskoj, u vlasništvu zemalja JI Evrope – Republike Srbije, Republike Makedonije i Republike Albanije. Kao deo sveobuhvatnog razvojnog programa tržišta (re) osiguranja, Evropa Re nudi podršku u vidu reosiguranja osiguravajućim kućama u zemljama JI Evrope kako bi im omogućila da vlasnicima kuća, zemljoradnicima i pravnim licima ponude pouzdano osiguranje od vremenskih nepogoda i prirodnih opasnosti. 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?